Ruhamánia - új és használtruha

Kosár:

0 tétel - 0 Ft

Your shopping cart is empty!

Tudnivalók


Regisztráció:

Webáruházunk kínálatát előzetes regisztráció nélkül is megtekintheti, viszont számos kényelmi funkció (pl. foglalás, termékfigyelés, stb) csak bejelentkezett felhasználóink számára érhető el, a vásárlás azonban kizárólag felhasználói regisztrációval lehetséges. Ez egy egyszeri művelet, amit csak a legelső alkalommal kell megtennie. Itt csak a nevét, e-mail címét és jelszavát szükséges megadnia.

Regisztrált felhasználóink bejelentkezés után a Fiókom menüpontban elérhetik az alábbi funkciókat:

 • eddigi vásárlásaim
 • szállítási adatok / számlázási adatok: itt tudod megadni vagy módosítani azt a címet, ahová a csomagja kiszállítását kéri
 • jelszóváltás
 • hírlevélre fel-leirítkozás

A regisztráció során kérjük, addja meg számlázási címét! Több szállítási címet is van lehetőség megadni. Fontos, hogy a mobiltelefonszámát is minden esetben addja meg amin a futár el tudja érni a kiszállítási részletek miatt.

A regisztráció alkalmával tud feliratkozni hírlevelünkre, melyben folyamatos értesítőt küldünk a feltölésekről, aktuális akciókról, nyereményjátékokról.

Foglalás:

Figyelem! Áruházunkban a foglalás funkció egyenlőre nem üzemel!

Megrendelés/Vásárlás:

A rendelés alapfeltétele a regisztráció, és a bejelentkezett állapot.

Vásárláskor kattintson adott terméknél a KOSÁRBA TESZEM gombra!

 

Vásárlása befejezéséhez kattintson a PÉNZTÁR gombra, és kérem kövesse a rendszer 4 lépcsős menetét:

1.Számlázási és szállítási cím megadása, ellenőrzése.

Itt tudja megváltoztatni a megadott szállítási címet, illetve, ha korábban többet is megadott, akkor közülük a megfelelőt kiválasztani. A rendszer több címet is tud tárolni, így a későbbiekben csak a megfelelőt kell kiválasztania. Ha például egyik alkalommal otthonra rendel, máskor viszont a munkahelyére kéri a csomagot, megadhatja mindkét címet szállítási címként, csak ügyeljen arra, hogy a rendeléskor a megfelelő legyen bejelölve.

2. Szállítási mód megadása - futárszolgálattal

3. Fizetési mód kiválasztása (bankkártyás fizetés, banki előreutalás, banki befizetés, utánvétel)

4. Megrendelés véglegesítése.

5. Megrendelés visszaigazolása:

Megrendelése beérkezésekor egy automatikus e-mail-ben értesítést küldünk arról, hogy a feldolgozást megkezdtük. Az e-mailben található rendelési számra hivatkozva elérhetőségeink bármelyikén érdeklődhet megrendelésével kapcsolatban, illetve nyomon követheti, ha belép az oldalra. (Fiókom menüpontban Eddigi megrendeléseim alatt).

Felhívjuk figyelmét, hogy a helytelenül megadott e-mail cím vagy a postafiók tárhelyének telítettsége megakadályozhatja az automatikus visszaigazolás kézbesítését!

A megrendelések leadása bármikor történhet. 

Fizetési módok:

A megrendelését többféleféle módon fizetheti ki: utalással vagy utánvéttel, illetve bankkártyás fizetéssel vagy bankfiókban történő készpénz befizetésével.

 • Utalás és bankfiókban történő befizetés esetén a megrendeléstől számítva 7 napon belül a megrendelés értékének bankszámlánkra beérkeznie, különben a rendelés törlődik. A bankfiókba történő befizetés plusz költsége 180 Ft  (mely összeg a bankban való befizetés tranzakciójának díjából adódik).
 • Utánvét esetén a futárnak kell átadni a megrendelés ellenértékét amikor a csomagját otthonába szállítja. A házhozszállítás napján SMS-ben értesítjük a csomagja érkezéséről. Figyelem!!! Aki ezt a fizetési módot választja és a futártól nem veszi át a csomagot, annak utólag meg kell térítenie a futár szállítási díját és a csomag visszaszállításának a díját is!!!
 • Bankkártyás fizetés esetén a PayU által biztosított biztonságos bankkártyás fizetési megoldással egyenlítheti ki a megrendelés értékét. A fizetés biztonságos, banki adatait a PayU rendszerének  kell megadnia. Elfogadott kártyatípusok: Visa, Visa Elektron, Maestro, MasterCard

Kérjük, postai befizetéssel ne küldje el a megrendelése értékét, mert ez esetben a postai utalásról, azaz a befizető személy azonosításához szükséges információk csak néhány héttel az összeg beérkezése után érkeznek meg, ami azt jelenti, hogy a csomagodat nem tudjuk időben elküldeni Neked.

Szállítás - Szállítási díjak - Futárszolgálat:

A Ruhamánia  webshop az MPL futárszolgálattal juttatja el Önnek a megrendelését.

Házhozszállítás futárszolgálattal:

A futárszolgálattal történő szállítás 2-3 munkanapon belül történik. 

Szállítási díjak:

 • 15 000 Ft alatti megrendelések esetén: 990 Ft
 • 15 000 Ft feletti megrendelések esetén: ingyenes                            

A szállítási díjon felül egyes fizetési módoknál előfordulhatnak plusz költségek: bankfiókba történő befizetés esetén pedig plusz 290 Ft.

A futárszolgálat munkanapokon, várhatóan 8:00 és 17.00 óra között szállítja csomagodat.

Szállítási határidő: 2-3 munkanap

 

Székhelyünk címe:

 

 

Feltöltések/Árukészlet:

Webáruházunkban új és használt ruhákat és kiegészítőket árulunk. Külön kategóriánk A „Játszótéri” zuhák, olyan ruhák, amelyeknek rosszabb a minősége, de otthonra, a kertbe és a játszótérre alkalmasak. Ezeken a ruhákon foltok, esetleg lyukak is találhatóak, de mind egytől egyig teljesen hordható darab. A  hibákat mindegyiknél jelezzük, de külün-külön nem mérjük le őket, csak a címke szerinti méretet tüntetjük fel.

A webáruház árukészletünket folyamatosan bővítjük, feltöltések heti rendszerességgel vannak, amelyekről regisztrált felhasználóink, illetve akik feliratkoztak hírlevelünkre, folyamatosan tájékoztatót kapnak e-mailben.

Minőségi kategóriák:

Ruháinkat 5 minőségi kategóriába soroljuk az anyag használata és az esetleges hibák, sérülések alapján.

1.új, címkés - A ruhák teljesen újak címkések vagy címke nélküliek.

2. Hibátlan, újszerű  - A ruhák tökéletes állapotúak, a használat alig, vagy egyáltalán nem látszik.

3. Keveset használt - Használat és a mosás nyomai enyhén látszódnak a ruhákon ugyan, lehetnek kopottabbak, bolyhosak, de kiválóan alkalmasak még utcai viseletre.

4. használt - A használat nyomai erőteljesebben látszanak, esetleg apró, alig észrevehető foltok is lehetnek rajta, de otthoni, játszótéri, sőt akár óvodai viseletre is alkalmasak.

5. kopott, foltos, hibás - A ruhákon lehetnek sérülések, hibák, lyukak, foltok, ezek ellenére hordható, jó darabok. Előfordulhat, hogy olyan apró pici hiba van rajta, ami alig észrevehető és nyugodtan fel lehet venni bárhova. Nyugodtan eshet, kelhet benne gyermekünk, nem baj, nem akkora baj ha füves, földes, sáros lesz, hisz ezek a ruhák erre vannak. Lehet picit foltos, lehet picit nyúlott, picit kopott. Az árak is mélyen nyomottak éppen ezért. Megfelelő ruhában a megfelelő helyen. 

A termékeke részletes leírásánál mindig pontosan feltüntetjük, hogy milyen hibái vannak az adott darabnak.

Méretek:

Az új és használt  gyerekruhákruhák nemek és méretek szerint csoportosítva találhatóak meg kínálatunkban. A gyártó által feltüntetett méretek szerint kerülnek a kategóriákba, ugyanakkor a termékek leírásánál feltüntetjük az általunk mért adatokat is, ezt feltétlenül kérjük figyelembe venni, mert a ruhák méretezése gyártónként eltérő!

Felsőknél:

 • hossz : válltól az aljáig
 • szélesség : a hónaljnál mért szélesség
 • ujjhossz: nyakrésztől az ujj végéig

Nadrágoknál:

 • hossz: deréktól az aljáig
 • derék : a derék szélessége nyugalmi állapotban (ha szabályozható ezt feltüntetjük)
 • belső szárhossz: a belső száron, az ülep varrásától az aljáig
 • váll-ülep hossz: kantáros nadrágoknál a maximális hossz állásban a vállrésztől az ülepvarrásig

Előfordulhat, hogy a mért adatok alapján úgy ítéljük meg, hogy egy-egy ruha több korosztálynak is megfelelő lehet a gyártók által beírt mérettől függetlenül, ezért célszerű a keresett méretnél egyel nagyobb vagy kisebb kategóriában is böngészni.

Mérettáblázat:

Mivel interneten, próba nélkül nehezebb a vásárlás, ezért a ruhák beleírt méretein felül minden darabnál feltüntetjük a főbb paramétereket, amelyekre hagyatkozni lehet és kérjük is hogy vegyétek ezeket figyelembe vásárlásnál, mert a méretezés gyártónként és akár ruha fajtánként is eltérő lehet.

Visszaküldés/elállás:

Megrendelése során élhet a 17/1999. kormányrendeletben rögzített feltétel nélküli elállási joggal, és az áru kézhezvételét követő 14 munkanapon belül indoklás nélkül elállhatsz a vásárlástól. Ebben az esetben - a rendeletben leírtak szerint - a vételárat levásárolhatja, vagy visszafizetjük azt az Ön részére.

Figyelem! Az elállási jog gyakorlása miatt az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerülő költségeket a Vevő viseli.

Reklamáció, csere:

Ha kérdése vagy problémája adódott az érkezett áruval, vagy webáruházunk működésével, használatával kapcsolatban, bátran keressen meg minket, mindenben szívesen segítünk.

Fogyasztóvédelem:

A fogyasztóvédelemmel kapcsolatos jogszabályok és információk a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (www.nfh.hu) honlapján érhetőek el. Az itt nem szabályozott kérdésekben a Polgári Törvénykönyv, valamint a távollévők között kötött szerződésekről szóló 17/1999 (II.S.) számú Korm. rendelet szabályai az irányadóak.